AcasăIzmirSituația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total...

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

-

35 de milioane de cetățeni turci au datorii de împrumut personal, totalizând aproape 875 miliarde de lire turcești, potrivit ministrului Trezoreriei și Finanțelor, citat de Gazete Duvar.

Biroul turc de înregistrare a creditelor și Agenția de reglementare și supraveghere bancară au publicat date privind datoriile personale, arătând că începând din iunie 2021, în  Istanbul, cu o populație de peste 13 milioane dețin o formă de datorie de împrumut personal, însumând peste 252 miliarde de lire turcești.

Cu alte cuvinte, peste 85% din populația Istanbulului are datorii. În Ankara, capitala Turciei, peste 3 milioane de persoane au datorii peste 87 miliarde de lire.

La întrebarea în parlament cu privire la această cifră, deputatul principal al opoziției Partidului Popular Republican (CHP), Sezgin Tanrıkulu și ministrul Trezoreriei și Finanțelor Lütfi Elvan au confirmat validitatea.

zaman.ro/situatia-economica-din-turcia-o-treime-din-populatia-are-datorii-in-total-de-875-de-miliarde-de-lire/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

A fost inaugurată linia maritimă regulată între Constanța și Karasu (Turcia)

0
Joi, 2 aprilie, a sosit în portul Constanța nava de cursă lungă (de tip RO-RO & Passengers) Sea Partner, sub pavilion Panama. Astfel a...
%d blogeri au apreciat: